Projekt

RESTAURANG

Kale & Crave | Roslagsgatan 2, Stockholm

Restaurangen kännetecknas av fria öppna ytor med skarpa tydliga linjer i arkitekturen som följer varandra genom hela lokalen. Design, färg och form kännetecknas av italiensk minimalism, där sten möter trä med inslag av svarta detaljer.

Restaurangen är i sig unik genom dess fyra olika våningsplan.

I entrén möts du av en vacker elegant trappa som leder upp till entrésolplanet där du kan njuta av ett öppet landskap med utsikt både ut mot gata samt den gröna vackra växtvägg som pryder ena delen av lokalen. En våning ned möter du den nedre delen av restaurangen mot fastighetens tysta innergård med ca 20 sittplatser. Nedersta våningsplanet som tidigare användes som ett mindre lager har grävts ur och det har därmed kunnat installeras ca 40 kvm ny yta uppdelat på gästtoaletter, personalrum, arbetskök, kylrum samt teknikrum. Tidigare gästtoaletter som låg på serveringsplan har därmed flyttas ned till nedersta planet både för att frigöra mer serveringsyta samt för att tydligt avskilja toalett mot resterande del av restaurangen.

Photos by João Morgado